Wysłany: 2011-10-21, 10:49 Chyba trafił mi sie egzemplarz z błędem Rodzaj kolekcji: zapałki,monety lokalne,karty wielkie bitwy
Niedawno byłem z Krakowie zobaczyć jak się tam studiuje i żyje koledze z liceum i przywiozłem sobie taki zestaw zapałek.W tytule jest błąd składniowy-"fotorgafii" zamiast fotografii. Nie zauważyłem tego od razu przy zakupie a potem uznałem że nie będę szedł wymieniać i zostawię sobie ten oryginalny egzemplarz.Teraz jednak myślę że mogłem wrócić zobaczyć czy wszystkie one nie są takie.Kupiłem w "Galeryi na 3 kołach".Ktoś może kojarzy.
Dlatego napisałem chyba.Nie wykluczam,chociaż sprawdziłem że takiego słowa nie ma,że kiedyś tak się pisało.Albo że wszystkie te zestawy są takie,chociaż ktoś w fabryce musiał zauważyć błąd. Napisałem w tej sprawie do Muzeum Historii Fotografii w Krakowie, które jest pewnie zleceniodawcą produkcji tych zestawów.Nie odpowiadają a Galeria na 3 kołach nie ma żadnego kontaktu internetowego żeby tam spytać.
Zdjęcie786.jpg
Plik ściągnięto 0 raz(y) 101,04 KB
_________________ "-Jestem prawdziwym kolekcjonerem.
-Tak,wiem.Jest pan jedyną osobą,która widząc obrazek kobiety w samej skórze,patrzy jaką szpilką jest przypięty."
http://mojekolekcje.pl.tl/
Wysłany: 2011-10-21, 11:05
Rodzaj kolekcji: Numizmatyka, foldery NBP, karty telefoniczne,magnesy.
Podobna sprawa jest u mnie w mieście z magnesami z herbem Grudziądza. Zamiast napisu Grudziądz widnieje "Grudządz". W informacji turystycznej, gdzie je sprzedają uzyskałam informację, że wiedzą o tym błędzie i że wszystkie magnesy tak mają....jednak już po dwóch tygodniach wycofali te magnesy ze sprzedaży.
Fajnie by było jakby udało ci się dowiedzieć czy to błąd na dużą skalę czy unikat ;]
życzę powodzenia
Wysłany: 2011-10-21, 11:10
Rodzaj kolekcji: zapałki,monety lokalne,karty wielkie bitwy
Poczekam jeszcze na odpowiedź i spróbuję jeszcze raz.Standardowy list wyślę do Galeri albo Muzeum.
_________________ "-Jestem prawdziwym kolekcjonerem.
-Tak,wiem.Jest pan jedyną osobą,która widząc obrazek kobiety w samej skórze,patrzy jaką szpilką jest przypięty."
http://mojekolekcje.pl.tl/
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum