Wysłany: 2009-02-12, 00:09 Czekoladowe opakowania Rodzaj kolekcji: Autografy, pocztówki
Zamienię na pocztówki i zdjęcia związane tematycznie z Wieluniem i Ziemią Wieluńską /Wieluń, Wieruszów, Praszka, Bolesławiec, Działoszyn, Osjaków, Biała, Krzeczów, Toporów, Walichnowy, Sokolniki, Wierzchlas/ lub autografy.
Może popularne (ale spróbuję).
Czekolada3.jpg
Plik ściągnięto 60 raz(y) 98,49 KB
Ostatnio zmieniony przez gilus32 2009-08-12, 23:44, w całości zmieniany 2 razy
Wysłany: 2009-03-30, 15:43
Rodzaj kolekcji: opakowania po czekoladach
Co do zakładek, to jeszcze mam jakieś z poprzedniej puli, których Ci nie wysłałam. W temacie ze skanami tamtych zakładek dołożyłam dziś trzy inne zakładki.
http://collections.pl/viewtopic.php?t=2602
Wysłany: 2009-04-19, 14:32
Rodzaj kolekcji: opakowania po czekoladach
Fajowe te opakowania;) Na pewno nie mam ananasowej i tej fioletowej w takim dziwnym dla mnie języku:) Proszę o rezerwację i mam nadzieję, że jakoś się co do wymiany dogadamy.
Wysłany: 2009-04-19, 21:34
Rodzaj kolekcji: Autografy, pocztówki
Czy znajdą się jakieś zakładki dla Ewiki (przyzwyczaiłem się już do faktu, że pocztówek dla mnie nikt nie ma , a i z autografami krucho). Rozumiem, że interesują Cię tylko te dwie (węgierska ananasowa i radziecka Luks).
Pozdrawiam.
Wysłany: 2009-04-21, 12:02
Rodzaj kolekcji: opakowania od czekolady
Fajne opakowania, ale nie mam nic na wymianę z Ziemi Wieluńskiej. Mam natomiast pytanie: czy w tym regionie jest jakiś charakterystyczny haft? Znalazłam w internecie stroje ludowe, pająka i bibułkowe kwiaty. O hafcie jest wzmianka, ale nie ma przykładów. Jesteś chyba niezłym ekspertem regionalnym, może coś masz na ten temat.
Wysłany: 2009-04-21, 22:36
Trochę połechtałaś moją próżność tym ekspertem regionalnym, ale na temat haftów regionalnych niewiele mogę powiedzieć. Wiem tylko, że na terenie Ziemi Wieluńskiej istniały tradycje czepkarstwa - wyrobu czepców dla mężatek. Mam dwie takie informacje z lat 70. o paniach które tym się zajmowały, niestety to tylko dość słabe kserokopie z "Informatora Muzeum Ziemi Wieluńskiej". Podaj swój adres e-mail, to postaram się w miarę dokładne skany tych artykułów przesłać. Była też na ten temat publikacja książkowa wydana w latach 70. lub 80. (nie mam jej, ale jest możliwa do zdobycia, tzn. całkiem niedawno ją jeszcze widziałem), ale że temat aż tak mnie nie fascynował, jeszcze jej nie kupiłem.
Podaje jeszcze adres strony naszego Muzeum Ziemi Wieluńskiej:
http://www.muzeum.wielun.pl/
PS. A może zamiast czegoś z regionaliów wieluńskich znajdziesz jakiś autograf lub zakładki do książek?
Wysłany: 2009-04-24, 13:46
Rozumiem brak fascynacji temarem, najczęściej rękodzieło to domena pań, ale czasem panowie też mają takie hobby. Czepce raczej nie są w modzie, ale może wzory haftów będą się nadawały do adaptacji. Przesyłam adres na pw. Z góry dziękuję. Jeśli wykorzystam wzór do haftu to się pochwalę.
Wysłany: 2009-05-14, 07:58
Rozumiem, że 1:1 czyli 9
Poproszę piwnica 2 i 4, 5 z kotem i psem, 7 dzieci na sankach.
Niektóre z zakładek mam podwójne, czy wchodzą w grę?
A jak z rękodziełem?
Wysłany: 2009-05-15, 09:59
Te dwie zarezarwowane podobno dla Agaty, więc nie wchodzę w drogę. Jeśli zrezygnuje to poproszę. Mam jeszcze kilka upatrzonych, ale muszę znaleźć zakładki. Mam do zaoferowania rękodzieło: klasyczne frywolitki, ale nie wiem czy odpowiadają. Jolanta
Wysłany: 2009-05-15, 10:51
Odpowiadałem wczoraj w nocy i nie popatrzyłem na to, kto te dwie rezerwował. przepraszam za pomyłkę. Rękodzielnicze zakładki raczej nie wchodzą w rachubę - więc może sfinalizujemy (9 za 9)?
Rodzaj przesyłki - zwykła czy polecona?
Adres dam na PW.
Wysłany: 2009-05-16, 10:50
W takim razie proszę o dwie dolne z 6, 9, środkową z 10, czyli 4 sztuki - jak 4 frywolitki.
Przesyłkę wyślę w poniedziałek, dzisiaj osiedlowe poczty są zamknięte. Wyślę polecony.
Jeśli opakowanie po czekoladzie nie będzie się mieściło w kopercie można je złożyć po zagnieceniach w kształt tabliczki czekolady, w takiej formie je przechowuję.
Zbierać następne zakładki? Pozdrawiam. Jolanta
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum