Wysłany: 2012-02-05, 11:48
Rodzaj kolekcji: zakładki do książek
W poście napisałam, że tutaj się wymienia a nie handluje, zaproponowano mi jeszcze obrazki z Mieszkiem I, więc oczyściłam temat, bo interesują mnie tylko zakładki. Przykro mi, że podejrzewa się mnie o handel... może czas zrezygnować z forum, bo jakoś dziwnie się tutaj robi...
_________________ Zbieram zakładki do książek. Mam już ponad 12 000 sztuk. Zapraszam na moją stronę : http://zakladki.fm.interia.pl
Wysłany: 2012-02-05, 11:51
Oferta nieaktualna.. a powodu podejrzeń szwejkoszwejka... przykro mi...zwłaszcza, ze wielu osobom wysyłałam w prezencie zarówno kalendarzyki jak i opakowania po herbatkach, czy zakładki. Wiem, ze jak ktoś zaczyna coś kolekcjonować, to ucieszą go nowe eksponaty i często jak ktoś nie miał zakładek na wymianę, to po prostu wysyłałam coś gratis... tym bardziej przykro mi o podejrzenia handlu...
_________________ Zbieram zakładki do książek. Mam już ponad 12 000 sztuk. Zapraszam na moją stronę : http://zakladki.fm.interia.pl
Ostatnio zmieniony przez Ewika 2012-02-05, 11:54, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2012-02-05, 11:59
Rodzaj kolekcji: falerystyka - odznaki: pinsy, buttony, szpilki, agrafki, słupki z nakrętką
Ewa, nie przejmuj się głupimi postami szejkoszwejka bo one nic nie wnoszą do tematu ani nie są wiarygodne. O nic Cię nie podejrzewa tylko się czepia bo tak jest w jego zwyczaju.
Nie ma co się nim przejmować
A jeśli chodzi o rezygnację to może szejkoszwejk powinien się nad tym zastanowić...
_________________ Zbieram odznaki (pins, szpilki, agrafki) muzeów, skansenów, mauzoleów, parków, obozów koncentracyjnych i miejsc gdzie jest muzeum, memoriałów, oceanariów, akwariów, zoo itp. oraz naszywki z muzeów. Odznak jest już ponad 1600!
Jeśli posiadacie - proszę o kontakt!
Wysłany: 2012-02-05, 11:59
szejkoszwejk napisał/a:
To co ci zarzucam to nie handel .Jak kolega sieczkoś został ukarany ?
Nie został ukarany bo był pól dnia na forum. Poinformowałam go, ze tutaj się wymienia i żeby przeczytał regulamin. Oferta była jedna, druga to wymiana na wizerunki Mieszka I - nie byłam zainteresowana, więc oczyściłam temat. Czy on jeszcze komuś proponował handel???? Nic o tym nie wiem.
Wysłany: 2012-02-05, 12:03
Rodzaj kolekcji: Monety, banknoty, medale, odznaki, rzeczy z logiem Chelsea Londyn, Radomsko
Ewiko, wg mnie szejkoszwejk napisał swój post, ponieważ użytkownik, który chciał handlować nie otrzymał żadnej kary, a jedynie reprymendę od Ciebie. Jednak dawanie ostrzeżeń, za takie "przewinienia" jest indywidualną sprawą każdego z moderatorów i to, że nie otrzymał od Ciebie osta nic złego nie znaczy. Więcej pogody ducha.
PS. szejkoszwejk, pracę moderatorską zostaw proszę samym moderatorom.
Nim zdążyłem napisać post, pojawiły się już nowe, ech...
Wysłany: 2012-02-05, 12:10
Rodzaj kolekcji: falerystyka - odznaki: pinsy, buttony, szpilki, agrafki, słupki z nakrętką
Akurat Twoje posty w tym temacie są ale jest to moje zdanie.
Za nic Cię nie chcę karać a nad swoimi wypowiedziami się zastanów.
W czym jest problem szejkoszwejk? Nie lubisz Ewiki? Chcesz zostać moderatorem? Będziesz wtedy wlepiał każdemu ostrzeżenia? Na tym Twoim zdaniem polega praca moderatora?
_________________ Zbieram odznaki (pins, szpilki, agrafki) muzeów, skansenów, mauzoleów, parków, obozów koncentracyjnych i miejsc gdzie jest muzeum, memoriałów, oceanariów, akwariów, zoo itp. oraz naszywki z muzeów. Odznak jest już ponad 1600!
Wysłany: 2012-02-05, 12:25
Moim zdaniem dyskusja jest bezsensowna (nikt nikogo nie przekona, bo każdy uważa, ze jego racje są najważniejsze).
Bardzo proszę któregoś z moderatorów o pozostawienie mojego tematu z kalendarzykami, a dyskusje proszę przenieść gdzie indziej... bo szejkoszwejk chce dyskutować :)
Wysłany: 2012-02-05, 12:42
Zrobione.
Szejkoszwejk, nie chce mi się z Tobą dyskutować. Powinienem zapytać którzy moderatorzy "nie próbują nawet przestrzegać regulaminu" ale po prostu ręce mi opadają...
Niech ktoś poprowadzi tą jałową dyskusję z tym człowiekiem bo mi się nie chce.
Ewika, jest "be", ja zaraz będę "be", MarcinW jest OK :) a inni moderatorzy między "be" a "może być".
Używa bezpodstawnych oskarżeń a nie potrafi ich podeprzeć przykładami i odpowiednią argumentacją.
Przeczytaj dokładnie regulamin a szczególnie część dotyczącą kar:
"(...)Kary
§ 33 Użytkownik może dostać ostrzeżenie za nieprzestrzeganie regulaminu lub brak reakcji na uwagi Administracji.
§ 34 Wysokość kary jest ustalana indywidualnie.
§ 35 Za znaczące złamanie Regulaminu Forum użytkownik może zostać natychmiastowo usunięty, a jego dane (IP, host, login, e-mail) - zablokowane.
§ 36 Ostrzeżenie jest informacją dla użytkownika o jego niewłaściwym zachowaniu lub o złamaniu przez niego Regulaminu Forum.
§ 37 Po otrzymaniu trzech ostrzeżeń użytkownik ma zakaz pisania na Forum.
§ 38 Ostrzeżenia mogą być unieważnione po miesiącu nienagannego zachowania.
§ 39 Otrzymanie sześciu ostrzeżeń jest równoznaczne z usunięciem użytkownika z Forum.(...)".
Ostatnio zmieniony przez domimuseums 2012-02-05, 12:54, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2012-02-05, 13:14
Rodzaj kolekcji: Monety, banknoty, medale, odznaki, rzeczy z logiem Chelsea Londyn, Radomsko
Dominik dobrze pisze.
domimuseums napisał/a:
§ 33 Użytkownik może dostać ostrzeżenie za nieprzestrzeganie regulaminu lub brak reakcji na uwagi Administracji.
§ 34 Wysokość kary jest ustalana indywidualnie.
Uważam, że dwa zdania zawarte w § 33 i § 34 powinny zakończyć tą dyskusję.
Nigdzie nie jest napisane, że użytkownik, który umieścił na forum ofertę sprzedaży albo kupna musi obowiązkowo dostać ostrzeżenie. On może je dostać, nie musi! Decyzja o tym czy jakiż użytkownik ma dostać ostrzeżenie, czy też nie rozpatrywana jest w każdym przypadku indywidualnie.
Wysłany: 2012-02-05, 14:15
Gdybym ja pierwszy zainterweniował to:
Najpierw dostałbyś ostrzeżenie słowne w tym konkretnym temacie lub na PW, a w przypadku gdybyś znów nie zastosował się do regulaminu dostałbyś ostrzeżenie w profilu.
Wysłany: 2012-02-05, 14:32
Rodzaj kolekcji: Wizytówki
Spójrzcie na ten temat bardziej życiowo. Dla przykładu: jedziemy samochodem i popełniamy małe wykroczenie, zatrzymuje nas policjant, który może ukarać nas mandatem (zgodnie z przepisami) ale również zdarzają się przypadki gdzie nas tylko upomina. To zależy tylko od osoby (w tym przypadku moderatora) która pilnuje porządku. Nie mówię tu o nadmiernym łamaniu gdzie ewidentne jest że trzeba surowo ukarać. Osoba która proponuje na forum sprzedaż lub kupno robi to albo specjalnie lub jest niepoinformowana (ile osób w internecie przewija tylko regulamin aby znaleźć na dole "akceptuje"). Ukaranie takiej osoby to tylko indywidualna sprawa każdego moderatora - reprymenda albo odrazu kara. Takie jest moje skromne zdanie.
_________________ Zapraszam na strone internetowa poswiecona mojej kolekcji http://wizytowki.hpu.pl/news.php
Zachecam do rejestracji, ktora jest latwa i szybka.
Ostatnio zmieniony przez Wizytownik 2012-02-05, 14:34, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum