Wysłany: 2011-08-01, 10:16
Rodzaj kolekcji: Filatelistyka
Podoba mi się wasza inicjatywa. :), GRATULUJE.
Chciałbym umieścić wasza gazetkę w swoim serwisie w dziale który postanowiłem otworzyć, robocza nazwa "Do pobrania".
Rzucie okiem na podstronę, i powiedzcie co myślicie o takiej formie.
Wysłany: 2011-10-02, 22:59
Rodzaj kolekcji: falerystyka - odznaki: pinsy, buttony, szpilki, agrafki, słupki z nakrętką
Kolekcjoner FDC, widzę że już wstawiłeś te wszystkie numery gazetek?
Ciekawy jestem co z nowym numerem Gazetki... jest jakaś szansa na jej wydanie?
Może moglibyśmy tutaj pomóc Wizytownikowi?
Wiem że są starzy felietoniści i wiadomo że na nich można liczyć ale co z resztą?
Na pewno ktoś ma ochotę pochwalić się swoją kolekcją i ma na jej temat trochę do opowiedzenia.
Ostatni numer był wydany 3 miesiące temu - może warto było by tej inicjatywy nie zaprzepaścić?
Wizytownik, proszę napisz jak widzisz ten temat?
Rozumiem że główna przeszkodą jest czas a dokładniej jego brak?
_________________ Zbieram odznaki (pins, szpilki, agrafki) muzeów, skansenów, mauzoleów, parków, obozów koncentracyjnych i miejsc gdzie jest muzeum, memoriałów, oceanariów, akwariów, zoo itp. oraz naszywki z muzeów. Odznak jest już ponad 1600!
Jeśli posiadacie - proszę o kontakt!
Wysłany: 2011-10-03, 09:37
Rodzaj kolekcji: Wizytówki
Witam. Trochę minęło od ostatniego numeru. Oprócz brakującego czasu główną moją przeszkodą jest mój nowy internet, który jest wolniejszy i "muli". Poza tym oprócz zestawienia rozwiązań zadań z poprzednich numerów, które zebrał warczp nie dostałem żadnego artykułu (chyba że coś przegapiłem na emailu - proszę o przypomnienie). Wielokrotnie prosiłem już o jakikolwiek artykuł - nie będę się powtarzać. Jeśli będę miał z czego złożyć numer zrobię to bezzwłocznie.
_________________ Zapraszam na strone internetowa poswiecona mojej kolekcji http://wizytowki.hpu.pl/news.php
Zachecam do rejestracji, ktora jest latwa i szybka.
Ostatnio zmieniony przez Wizytownik 2011-10-03, 09:39, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2011-10-03, 16:15
Rodzaj kolekcji: Numizmatyka, foldery NBP, karty telefoniczne,magnesy.
MarcinW napisał/a:
Natalio zawsze możesz podesłać do gazetki to, co napisałaś do koła numizmatycznego. :)
Raczej nie..... są to długie prelekcje często przekraczające 5 stron A4 ;] Oraz często powiązane z prezentacją multimedialną itp. Więc do gazetki to się nie zmieści. Poza tym nie chciałabym aby tak szczególowe materiały (sprawdzane przez ekspertów) były później przez kogoś wykorzystywane do innych celów, przepraszam.
Wysłany: 2011-10-03, 17:30
Rodzaj kolekcji: Monety, banknoty, medale, odznaki, rzeczy z logiem Chelsea Londyn, Radomsko
Nie ma sprawy, była to tylko luźna propozycja. :) Chętnie poznałbym temat Twoich prelekcji, bo człowiek z każdym dniem uczy się nowych rzeczy, ale to jak coś to na PW. :) Z mojej strony mogę Was zapewnić, że w ciągu tych kilku lat, które spędzę w Czewie, na pewno odwiedzę tamtejsze muzea, a co za tym idzie mogę zrobić fotorelacje do gazetki. Muszę poznać tylko miasto, potem pójdzie już prosto.
Wysłany: 2011-10-27, 09:24
Rodzaj kolekcji: numizmatyka, w szczególności powojenne monety obiegowe
Właśnie przygotowuję lekcję dla dzieciaków na temat kolekcjonerstwa i może z tego wyjdzie jakiś artykuł do Kolekcjonera, a może z rozpędu napiszę coś dodatkowego.
Wysłany: 2012-01-09, 23:20
Rodzaj kolekcji: falerystyka - odznaki: pinsy, buttony, szpilki, agrafki, słupki z nakrętką
Czy nikt nie chce poczytać naszej Gazetki i spróbować swoich sił w jej redakcji?
Może ktoś ma ciekawy artykuł lub historię?
Może jakiś sposób przechowywania zbiorów?
Dawajcie, nie lenić się w górę uszy... ciało ruszy
_________________ Zbieram odznaki (pins, szpilki, agrafki) muzeów, skansenów, mauzoleów, parków, obozów koncentracyjnych i miejsc gdzie jest muzeum, memoriałów, oceanariów, akwariów, zoo itp. oraz naszywki z muzeów. Odznak jest już ponad 1600!
Wysłany: 2012-02-27, 17:04
Rodzaj kolekcji: bilety komunikacji miejskiej, wizytówki z kotami
I w tym roku mogę również dorzucić od siebie do gazetki kalendarz na kazdy miesiąc o róznych giełdach i jarmarkach jak to było w zeszłym roku. No i może wreszcie kiedyś wyskrobię coś na temat moich bilecików ale do tego muszę złapać wenę ;D
Więc jakby co to Wizytownik pisz, a ja podeślę ten kalendarz
Wysłany: 2012-02-27, 18:52
Rodzaj kolekcji: Wizytówki
Oczywiście że jestem zainteresowany kalendarzem i chętnie go zamieszczę w gazetce
_________________ Zapraszam na strone internetowa poswiecona mojej kolekcji http://wizytowki.hpu.pl/news.php
Zachecam do rejestracji, ktora jest latwa i szybka.
Wysłany: 2012-03-13, 10:34
Rozwiązałem zagadkę z herbami.
Wysłany: 2012-03-13, 11:14
Rodzaj kolekcji: Korki od win, odznaki-herby miast polskich
CUJO napisał/a:
Również pokusiłem się o rozwiązanie zagadki - nie wiem tylko, czy dobrze ;)
Odpowiedź CUJO też jest logiczna - jednak nie zadawala mnie
Pomińmy odpowiedzi typu: herb "X" bo jedyny nie ma litery "o" lub herb "y" bo jedyny ma literę "ń".
Odpowiedż satysfakcjonująca jest trochę trudniejsza.
_________________ "Miarą człowieka jest bardziej jego hobby niż zawód."
Robert Byrne
. . . Mam na wymianę . . . Poszukuję . .
Wysłany: 2012-03-13, 19:13
W zadaniu z herbami (jako, że jedna osoba już zgadła) można kolejną odpowiedź dać bezpośrednio w tym temacie.
W drugim zadaniu logicznym pproszę najpierw odpowiedź na PW lub emila.
Testuję taki wariant podawania odpowiedzi żeby więcej niż jedna osoba mogła też wiąć udziaiał w zabawie.
Jak Wam podoba się taki sposób?
Robert Byrne
Wysłany: 2012-03-13, 19:21
Ciekawy sposób. Podałem rozwiązanie zadania logicznego.
Wysłany: 2012-03-15, 04:27
Po szybkich pierwszych odpowiedziach w obu zadaniach wyglądało, że są one łatwe.
Podpowiem, że odpowiedź z powiatami to generalnie myślenie w zachęcającym kierunku "terytorialności"
Robert Byrne
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum