ja jeszcze tak sobie myslalam juz wczesniej ,ze mozna by stworzyc grupy i kazdy by zapisywal sie do grupy przedmiotow ktore zbiera . Dosc przydatna opcja a wkońcu jest dostępna
Wysłany: 2008-10-17, 21:30
Rodzaj kolekcji: Klocki Lego / Lego bricks
Jest to do zrobienia. Tylko czy miałoby to wyglądać tak, że będzie zrobionych tyle grup ile jest działów na Forum, czy będą tworzone grupy jeśli znajdą się chętni?
Gość
Wysłany: 2008-10-17, 21:36
najlepiej według mnie to tyle ile kategorii , ale jeśli ma to być wiecej roboty dla was to poprostu każdy może sobie założyć sam
Zastanawiam się czy jest sens tworzyć grupy, w których nikogo nie będzie, albo będzie jedna osoba.
nie tak to bez sensu ale naprzyklad jest troszke numizmatyków , kapslarzy (sorry) , tez troszke osob zbieram bilety wiec zrobic tylko te , gdzie jest troszke osób
KUBEK napisał/a:
A czy jest w ogóle sens tworzenia takich grup skoro każdy przy swojej wiadomości
i w profilu ma napisane co zbiera i czym się interesuje ?
tylko ,że czasem szukasz np kogoś kto zbiera bilety i musisz przekopać się przez wszystkich użytkowników, ktorych przybywa . Mając grupy poprostu wchodzisz w tą która cię interesuje i masz wszystko .
To tylko propozycja ,ale myśle że może ułatwić dużo , zwłaszcza nowym uzytkownikom
Wysłany: 2008-10-17, 22:02
Rodzaj kolekcji: Klocki Lego / Lego bricks
KUBEK napisał/a:
Ale można szukać po RODZAJU KOLEKCJI i wtedy jest chyba znacznie łatwiej.
Można, ale nie wszyscy piszą tak samo. Większość napisze "kapsle", a ktoś napisze "polskie kapsle", a inny "piwne kapsle", albo ktoś wpisuje kilka rzeczy: "podstawki, kapsle, butelki".
Wysłany: 2008-10-18, 00:07
Rodzaj kolekcji: numizmatyka, w szczególności powojenne monety obiegowe
A ja proponuję utworzyć grupy dla kategorii, w których jest co najmniej 100 postów. Skoro jest tyle postów, to jest też zainteresowanie, więc będą chętni do grupy.
Plus jeszcze dodatkowe grupy jeśli będzie tych kilku chętnych.
to chyba bedzie najleprze rozwiazanie tylko teraz tak jak pisałam czy każdy bedzie mógł zakladac grupy ? - ale to chyba by się dopiero zamieszania narobiło . Chyba moderzy beda mieli zadanie bojowe tylko nie bijcie
Wysłany: 2008-10-18, 10:23
Rodzaj kolekcji: FIGURKI LEGO, gadżety filmowe
To chyba głupi pomysł, żeby każdy mógł zakładać grupy, według mnie naprawdę bez sensu,
Mod/Administrator powinien je pozakładać, potem jak ktoś będzie miał propozycję nowej
grupy to będzie po prostu do nich pisał z prośbą o założenie takiej.
Jak każdy mógłby zakładać grupy to zapewne zrobił by się straszny bałagan.
Wysłany: 2008-10-18, 13:06
Rodzaj kolekcji: Podstawki piwne polskie, chusty ze znanym logo // bandanas
moim zdaniem to dobry pomysł, ponieważ w miejscu gdzie wpisuje sie co sie zbiera nie zawsze jest na to miejsce, żeby wszystko ująć.
Myśle że można utworzyć grupy popularne (powyżej 3 osób), niekoniecznie trzeba nadawac kolor, można np. nadac jakąś ikonę obrazek charakterystyczny
popularne grupy łatwo widać po spisie użytkowników, dużo osób zbiera : bilety, monety, kapsle, podstawki...
Moim zdaniem, grupy powinien założyć admin, a nie użytkownicy, poneiważ jak każdy będzie zakładał to się wkońcu znów zrobi bałagan i powielą się grupy.
Jeśli ktoś by chciał jakąś grupę utowrzyć i by miał np. oprócz siebie jeszcze jakieś osoby, to by wtedy napisał do moderatora czy admina który by taką grupę utworzył.
pozdrawiam
_________________ www.kolekcje-kariny.cba.pl -- > chusty na glowe/bandany ze znanym logo, podstawki polskie, podstawki FOSTER'S, karty tel.( ze zwierzętami, widokami, miastami, zabytkami), butelki po alkoholach z pieczęcią i karty wstępu z PN i PK
Wysłany: 2008-10-18, 15:16
jeszcze zapomniałeś o podstawkach i kartach telefonicznych.
_________________ www.kolekcje-kariny.cba.pl -- > chusty na glowe/bandany ze znanym logo, podstawki polskie, podstawki FOSTER'S, karty tel.( ze zwierzętami, widokami, miastami, zabytkami), butelki po alkoholach z pieczęcią i karty wstępu z PN i PK
Wysłany: 2008-10-18, 15:35
Rodzaj kolekcji: Nietoperze, kapsle polske, zakrętki plastikowe i metalowe polskie
To patrze jak to wyglada w Panelu Administracyjnym...
Edit. Wcale - prawie zadnych mozliwosci manewru... Grupy tworza Administratorzy, natomiast mozna sie samemu dopisywac. Czyli - wnioskujemy o utworzenie, a Admini tworza... Zas wiadomnosc do czlonkow grupy wysyla jej szef. Czyli np. dla grupy Banknoty informacje dla czlonkow wysyla tylko jej szef, a czlonkowie moga wysylac do niego propozycje korespondencji grupowej. Co moze byc dobre dla osob rzadko zagladajacych...
Wysłany: 2008-10-18, 15:52
ja proponuje żeby grupę "birofilistyka" podzielić na mniejsze, bo to jest za bardzo obszerny dział... a na forum jest dużo kapslarzy, podstawek, puszek i kufli
co innego filatelistyka - to tylko znaczki są, a birofilistyka jest dużym działem
Wysłany: 2008-10-18, 20:56
ja moge być moderatorem grupy "podstawki piwne"
4 osoby napewno się znajdą! a nawet zapewne więcej
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum