Wysłany: 2011-08-18, 14:38 Jan Paweł II karty z lat 1997-99 stan idealny, nie złamane! Rodzaj kolekcji: znaczki, monety
Witam serdecznie.
Podczas porządków w domu natknąłem się na następujące karty telefoniczne:
- V Pielgrzymka Jana Pawła II do Ojczyzny czerwiec 1997
- 20-lecie Pontyfikatu Jana Pawła II 1978 - 1998
- Pielgrzymka Jana Pawła II do Ojczyzny czerwiec 1999 ( w dwóch wariantach )
- Wadowice dom rodzinny Jana Pawła II
Karty są w stanie perfekcyjnym, nie złamane, nie używane.
Podejrzewam, iż mogą stanowić gratkę dla kolekcjonera.
Niestety w temacie kompletnie się nie orientuję, a chciałbym wiedzieć czy i jeżeli tak, to jaką wartość one posiadają.
Jestem także otwarty na wszelakiego rodzaju propozycje, gdyż nie są mi one niezbędne do życia.
Wysłany: 2011-08-18, 15:58
Rodzaj kolekcji: Pocztówki 3D
Popraw swój profil.
Cytat:
§ 15 W polu „Rodzaj kolekcji” zabrania się wpisywania informacji wieloznacznych i nieszczegółowych np. „wiele”, „różne”, „wszystko” itp., niezwiązanych z kolekcjonerstwem oraz przypadkowych ciągów znaków. W przypadku jeśli użytkownik nie jest kolekcjonerem należy wpisać „brak”.
Wysłany: 2011-08-19, 08:45
Rodzaj kolekcji: znaczki, monety
Z ciekawostek mogę dodać, iż karty jako dziecko kupiłem podczas wizyty Ojca świętego w Polsce, na mszy na krakowskich błoniach, na stoisku poczty polskiej. Od tego czasu leżały zapomniane w kopercie w szufladzie.
A poniżej skan.
Wysłany: 2011-08-19, 10:58
Rodzaj kolekcji: znaczki, monety
Chętnie zamienię karty na 2zł GN, ale nim to uczynię, muszę wiedzieć ile wogóle są one warte Czy zasadniczo karta cała, jest warta więcej od karty z rożkiem wyłamanym?
Ostatnio zmieniony przez mecLukas 2011-08-19, 10:58, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2011-08-19, 12:50
Rodzaj kolekcji: karty telef.,żetony telef., bilety,zaproszenia, katalogi z wystaw filat.
Powiem tak, karty w takim stanie jak Ty masz sa napweno wiecej warte niz z wylamanym rozkiem.
Co sie tyczy samej wartosci poszczegolnych kart; ceny przedstawiaja sie mniej wiecej tak:
- Zielona z 1997 r. ok. 10-12 zl
- Zolta z 1998 r. - ok 10-12 zl
- Czerwona z 1999 r. - ok. 8-10 zł
- Czarny z 1999 r. - ok 8-10 zł
- Budynek z 1999 r. - ok. 8-10 zł
Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum