Wysłany: 2012-02-09, 09:26 Początki mojej kolekcji. Potrzebuję/Na wymianę Rodzaj kolekcji: Kinder Niespodzianki
Witam!
Zacząłem zbierać kinderki po jajkach niespodziankach, gdyż ostatnio często kupuję dla mojego synka. Znalazłem pewną ofertę od pewnej kobiety na sprzedaż za symboliczne pieniądze pudełko figurek wraz z rozkompletowanymi częściami. Spędziłem ładnych kilka nocy na szukaniu wyglądu figurek, składanek ale udało mi się złożyć jeszcze sporo z tych części. Przedstawiam Wam moją dotychczas kolekcję i mam prośbę, abyście mi pomogli pogrupować kolekcjami i ewentualnie wyeliminować te nie z jajek niespodzianek.
Posiadam parę figurek, zabawek powtarzających się, które chętnie zamienię na inne, których nie mam a mnie zainteresują.
Oto moja kolekcja i wybaczcie, że chaotycznie poukładana i niektóre mało widoczne ale jak ktoś poprosi to mogę zrobić lepsze zdjęcia osobnym figurkom.
Czy znacie może jakąś stronę, która chronologicznie pokaże serię jakie wychodziły z kinder niespodzianek?
031.JPG Pudełko pozostałych części (być może jeszcze coś bym z tego złożył, ale nie wiem co do czego)
Wysłany: 2012-02-09, 19:44
Rodzaj kolekcji: Kalendarzyki, widokówki
Jakiś czas temu szukalismy jak wyglądała jedna z serri zabawek i trafiliśmy na taką stronkę. Myślę, że może Ci się przydać do katalogowania zabaweczek:
http://www.carloskinder.c...(FrontPage).htm
Swoją drogą jakiś szukał jakiś zabawek to daj znać. Mam ogromne pudło skladanek i trochę figurek - i z rzadka są one wykorzystywane do zabawy przez dzieci. Nawet pewnie niezauważą jakbym coś z tego im ubyło
Wysłany: 2012-02-12, 14:22
Rodzaj kolekcji: Kinder Niespodzianki
Wielkie dzięki za linka, ktoś ma niezłą kolekcję. Poza tym znalazłem równie niezłą kolekcję na http://www.kinderhobby.com/.
Pomału przymierzam się do segregowania, ale na razie brak czasu. Jak będę miał pogrupowane wtedy będę pisał, co mnie interesuje. Na razie widzę, że spooooooorrrooo :)
Jak by ktoś zobaczył, czego mi brakuje z tych zdjęć lub widzi podwójne figurki i by chciał to pisać.
Ostatnio zmieniony przez mati_mat 2012-02-12, 14:23, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum