Wysłany: 2011-12-20, 18:48 Polskie sqmochody ? Rodzaj kolekcji: Autografy,Pocztówki,2NG
Witam, czy jest ktoś taki na tym forum, kto ... kolekcjonuje samochody , ale nie chodzi mi bynajmniej o modele samochodów, ale o takie, którymi można pojeździć na ulicy.
Bardzo mnie to ostatnio zainteresowało, i rozważam kupno popularnego "maluszka" .
Wysłany: 2011-12-20, 20:07
Rodzaj kolekcji: Kart telefoniczne: Polska i zagranica.
Ja wprawdzie nie kolekcjonuje, ale posiadam dość wiekowy nabytek. Ktoś nim już tyłek woził jak mnie nawet jeszcze w planach nie było Na szczęście jak na razie nie zawodny Mi z takich cultów od zawsze marzył się duży fiat, ale żeby był z tym włoskim silnikiem 1.5, a nie tym co później kładli Polacy.
_________________ O mnie/moje oferty
Wymienię przedmioty z swoich ofert na karty telefoniczne polskie i zagraniczne (chipowe i magnetyczne), klocki LEGO, różne ciekawe naklejki oraz znaczki pocztowe.
Wysłany: 2011-12-20, 20:23
Golf II, datowany na 1986 r., stan techniczny jest bardzo dobry, z racji tego że podoba mi się rost auto jest robione w styl rost, trzymam go pod blokiem, fotki auta możesz znaleźć na vwgolf.pl nick mam taki sam. Na razie zakupiłem alufelgi, w planie jest pomalowanie stalówek na pomarańczowo, i skóra do środka, na razie mam tylko kanapę, poza tym skromne 1.6 zagazowane, ale kapcia pali Do spokojnej jazdy na odzień w zupełności wystarcza
Zabytek to może nie jest ale swoje lata ma. Kupiłem go z ogłoszenia na allegro. Musisz szukać właśnie po takich ogłoszeniach czasami można. Trzeba szukać i uzbroić się w cierpliwość. trafić auta, polecam też portal tablica.pl
Wymienię przedmioty z swoich ofert na karty telefoniczne polskie i zagraniczne (chipowe i magnetyczne), klocki LEGO, różne ciekawe naklejki oraz znaczki pocztowe.
Wysłany: 2011-12-21, 08:49
Rodzaj kolekcji: numizmatyka, w szczególności powojenne monety obiegowe
Ja bym malucha nie kupił. Ale tylko dlatego, że ledwo się w nim mieszczę :)
Co innego większe samochody. Na Fiacie 125p uczyłem się jeździć (miałem 10 lat). Chciałbym kiedyś stać się posiadaczem Warszawy.
Na stronie TVN można obejrzeć większość odcinków Legend PRL-u.
Też jestem posiadaczem pełnoletniego auta, którym obecnie jeździ moja matka. Seat Ibiza 1,5 KAT System Porsche z 1991 roku. Mimo 20 lat przy ruszaniu spod świateł potrafi zaskoczyć właścicieli dużo nowszych i mocniejszych samochodów. Nawet mojej matce zdarza się ruszyć z piskiem czy wejść w zakręt z piskiem. Mechanik jak kiedyś oddawał auto przyznał, że chciał sprawdzić do ilu obrotów kręci się silnik. Na dwójce dobił do ok. 7000 obr/min i prędkości 90 km/h :).
Wysłany: 2011-12-21, 11:41
Rodzaj kolekcji: Autografy,Pocztówki,2NG
Ja właśnie myślę, żeby w miarę możliwości pieniężnych odszukiwać stare polskie samochody i je "kolekcjonować"
Tyle, że właśnie problem to pieniądze, no i miejsce w którym trzymałbym te auta. Ale Malucha i tak kupie, heh.
Wysłany: 2011-12-21, 15:33
Żeby bawić się w takie hobby najpierw trzeba mieć bardzo dobrą sytuacje materialną, co w naszych realiach do najłatwiejszych nie należy. W każdym bądź razie życzę powodzenia!!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum