Wysłany: 2010-07-18, 16:53 przechowywanie biletów Rodzaj kolekcji: bilety komunikacji miejskiej, wizytówki z kotami
Witam, mam pytanie do bileciarzy :)
W jaki sposób przechowujecie swoje bilety komunikacji miejskiej?
są to może klasery, specjalne kupione wkłady do segregatora a może sami robicie własne wkłady?
Ja używam takich specjalnych wkładów , jednak im więcej mam biletów tym gorzej mi się je później przekładać gdy dojdą nowe i zajmuje to dużo czasu :(
o to takie właśnie :
Może znacie jakiś sposób żeby bilety się łatwo układało i żeby się prezentowały ładnie?
jeśli macie możliwość to wrzućcie zdjęcia swoich wkładów z biletami jeśli to nie problem :)
Wysłany: 2010-07-18, 17:25
Rodzaj kolekcji: Bilety, monety i banknoty polskie, etykiety zapałczane, karty telefoniczne
Przechowuje swoje bilety w bardzo podobnych wkładach, jednak ja robię je sobie sam. A co do problemu z przekładaniem po prostu każde miasto umieszczam w oddzielnym wkładzie.
Wysłany: 2010-07-18, 19:19
Rodzaj kolekcji: Bilety, monety i banknoty polskie, etykiety zapałczane, karty telefoniczne
Ja z niektórych miejscowości również mam jedynie pojedyncze bilety, jednak i tak wkładam je do oddzielnych wkładek, a nuż uda mi się zdobyć coś jeszcze. Co do samego wykonania robię je z koszulek formatu A5, a w takiej 1 koszulce mieści się 10 biletów.
Wysłany: 2010-07-18, 21:25
Rodzaj kolekcji: Korki od win, odznaki-herby miast polskich
Żeby samodzielnie zrobić specjalne przekładki można posłużyć się radełkiem krawiecki.
Najpierw trzeba przemyśleć układ na stronie.
Następnie rozgrzanym radełkiem przy metalowej linijce na twardym kartonie dokonuje się zgrzewania folii.
Ważne żeby folie były dobrze ściśnięte bo inaczej będziesz przepalać, a nie zgrzewać.
I generalnie na bieżąco trzeba nożykiem do tapet przy metalowej linijce nacinać stosowne miejsca wkładając do środka kartonik jako podkładkę (żeby nie przeciąć innych warstw).
_________________ "Miarą człowieka jest bardziej jego hobby niż zawód."
Robert Byrne
. . . Mam na wymianę . . . Poszukuję . .
Ostatnio zmieniony przez warczp 2011-03-05, 16:13, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2011-01-18, 13:19
Rodzaj kolekcji: bilety komunikacji miejskiej, wizytówki z kotami
warczp, niestety ale nie, wyszło strasznie niechlujnie i wogóle tragicznie, ale mam namiary na osobe która robi takie koszulki w niedrogiej cenie, bardziej opłacalne niż te koszulki z Gorzowa :)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum