Wysłany: 2012-01-21, 21:02 Przechowywanie breloczków Rodzaj kolekcji: Breloczki
Witam wszystkich! Otóż od dłuższego czasu zastanawiam się w jaki sposób przechowywać breloczki. Mam ich około 300. Puki co leżą w szafie na smyczy. Nie powinno tak być dlatego zwracam się do was o pomoc. Myślałem, żeby wykombinować łańcuch z kilkunastoma ogniwami i na każde ogniwo dać kilkanaście breloczków a potem rozwiesić na ścianie. Nie wiem jednak czy jest to dobry pomysł. Co sądzicie? Może macie jakieś inne pomysły?
Wysłany: 2012-02-19, 16:25
Rodzaj kolekcji: Breloki
Witam!! Chwilowo przechowuje co najciekawsze na tablicy korkowej.Na wymiarach 80 na 50 mieści mi się około 100, 110. Jej zaleta to to, że nie ma problemu z hakami-po prostu zwykłe biurowe koreczki. Niestety jej wadą jest to że po roku, dwóch te cięższe wyginają je w dół. Ostatnio kupiłem w Lidl-u zestaw do wieszania narzędzi. Są to 3 płyty z około 160 dużymi dziurami i przynajmniej 600 małymi każda. Oczywiście nie mogę używać wszystkich naraz, bo są dość blisko ale sądzę że 80 breloków na płycie się zmieści. Chwilowo czeka na przytwierdzenie. Jak już powieszę mogę wysłać zdjęcia jakby ktoś się zastanawiał nad kupnem. Jedyną wadą jest że do zestawu dołączono tylko 30 haków na wszystkie 3 płyty, ale na pewno coś się wymyśli.
_________________ Poszukuję wszelakich breloków z Polski i zagranicy.
Ostatnio zmieniony przez Eworu 2012-02-19, 16:26, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2012-02-26, 19:48
Rodzaj kolekcji: Breloki
Już przymocowane.Zawiesiłem 2 zestawy tj. 6 plansz. Przymocowałem je do ściany za pomocą płyty pliśniowej. To rozwiązanie ma dwa plusy.Pierwszy-wierci się tylko dwa otwory w ścianie .Drugi-gdy skończą się haki można używać gwoździ.Oto zdjęcia: Link
Oczywiście to nie wszytkie moje breloki. Tyle mi się gwoździ chciało przybić .
_________________ Poszukuję wszelakich breloków z Polski i zagranicy.
Ostatnio zmieniony przez Eworu 2012-02-26, 19:49, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2012-02-26, 20:25
Rodzaj kolekcji: falerystyka - odznaki: pinsy, buttony, szpilki, agrafki, słupki z nakrętką
Wygląda solidnie i ciekawie. Fajny pomysł
_________________ Zbieram odznaki (pins, szpilki, agrafki) muzeów, skansenów, mauzoleów, parków, obozów koncentracyjnych i miejsc gdzie jest muzeum, memoriałów, oceanariów, akwariów, zoo itp. oraz naszywki z muzeów. Odznak jest już ponad 1600!
Jeśli posiadacie - proszę o kontakt!
Wysłany: 2012-03-05, 19:46
Rodzaj kolekcji: wszystko co związane jest z Harrym Potterem
Brat, który kiedyś zbierał breloki wieszał je na dość grubym styropianie, normalnie szpilkami, nic się nie wyginało, a na białym wiele eksponatów fajnie wyglądało
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum