Wysłany: 2008-12-19, 22:21 [Want] Książeczki w drewnianych oprawkach Rodzaj kolekcji: Bilety, monety i banknoty polskie, etykiety zapałczane, karty telefoniczne
Postanowiłem kontynuować swoją starą pasję i znów zacząłem kolekcjonować takie o to książeczki:
Każda z nich przedstawiała inne miasto. Jeżeli ktoś posiada coś takiego a wymianę proszę o kontakt na pw.
Wysłany: 2008-12-20, 21:50
Rodzaj kolekcji: Bilety, monety i banknoty polskie, etykiety zapałczane, karty telefoniczne
Nie mam jeszcze stąd: Biskupin, Jasna Góra, Karkonosze, Krynica, Skansen Lednica, Pałuki.
Wielkie dzięki za informację. Rozumiem, że nie przekonam Cię do wymiany :P
Raczej nie, wszystkie te książeczki to pamiątki z wycieczek, które jak wiesz ładnie wyglądają razem
ale z ciekawości moge zapytać, co byś zaproponował wzamian?
Wysłany: 2008-12-26, 11:14
Rodzaj kolekcji: bilety komunikacyjne, polskie karty telefoniczne
W takim razie ja też się pochwalę, bo podobnie jak Młodi'emu szkoda mi ich wymieniać :P. Będzie przynajmniej wiadomo, gdzie jeszcze warto ich szukać :)
- Beskid Śląski
- Gdańsk
- Góry Świętokrzyskie
- Kazimierz Dolny
- Kraków
- Sandomierz
- Ojców
- ORP Błyskawica
- Pieniny
- Trójmiasto
Bo zbiera się je ciekawie :)
PS: niezłe foto, na początku tematu :)
Wysłany: 2009-02-05, 20:42 Książeczki Rodzaj kolekcji: Autografy, pocztówki
Witam,
mam dwie takie książeczki (Kraków i Jasna Góra), chociaż wydaje mi się że Kraków wszyscy wypowiadający się w tym temacie mają, nie wiem jak Jasna Góra.
Zamienię na pocztówki i zdjęcia związane tematycznie z Wieluniem i Ziemią Wieluńską /Wieluń, Wieruszów, Praszka, Bolesławiec, Działoszyn, Osjaków, Biała, Krzeczów, Toporów, Walichnowy, Sokolniki, Wierzchlas/ lub autografy.
Wysłany: 2009-02-07, 09:53
Rodzaj kolekcji: Bilety, monety i banknoty polskie, etykiety zapałczane, karty telefoniczne
Przyznam, że nie posiadam Częstochowy i jestem nią niezwykle zainteresowany. Muszę jednak przyznać, że masz niezwykle niszowe hobby i będzie bardzo trudno coś znaleźć, może znajdę chodź jakiś autograf. Chyba posiadałem podpis jednej z polskich piłkarek ręcznych na plakacie reprezentacji Polski.
Wysłany: 2009-02-13, 14:04
Rodzaj kolekcji: bilety
Młodi, czesc :) widze że "Młodi" zbierasz bilety kom. wiec chce ci zaproponować kilka kart tramwajowych ktore ci moge przeslac bo mam w koncu KKM i nie mam co zrobic z tymi biletami wiec jezeli jestes zainteresowany to daj znac :)
Wysłany: 2009-02-21, 22:55
Obrazki są niemal identyczne. Jest tylko jedna różnica zamiast kościoła św Andrzeja jest zdjęcie starej bożnicy na Kazimierzu. Inna jest również kolejność. Gilus czy byłbyś zainteresowany wymianą książeczki z Częstochowy za autograf Sabiny Hołysz - reprezentantki Polski w piłce ręcznej. Osoba raczej mało znana, więc nie wiem nawet czy byłbyś czymś takim zainteresowany i czy robić skany.
Wysłany: 2009-02-22, 22:55
Rodzaj kolekcji: Autografy, pocztówki
Przyznam, że z autografów sportowych chciałbym zdobyć autografy polskich olimpijczyków. Przejrzałem w Wikipedii kategorię "Ludzie związani z Chełmem" i znalazłem nazwiska 3 olimpijczyków - zapaśników: Dariusza Jabłońskiego, Piotra Jabłońskiego i Andrzeja Głąba (wicemistrz olimpijski), a wszyscy mieszkają i pracują w Chełmie. Jeżeli to Chełm, w którym mieszkasz - może coś z tej strony. A książeczka czeka - będzie zarezerwowana dla Ciebie.
Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony przez gilus32 2009-02-22, 23:04, w całości zmieniany 1 raz
W takim razie oto mój zbiór + te które zostały już w tej rozmowie wymienione.
Jak ktoś ma coś czego tu nie ma, to proponuje aby skopiował sobie całą liste i dopisał swoje w kolejności alfabetycznej :)
1. Beskid Śląski
2. Biskupin
3. Gdańsk
4. Góry Świętokrzyskie
5. Jasna Góra
6. Karkonosze
7. Kazimierz Dolny
8. Kraków [K w koronie]
9. Kraków 2 [Lajkonik]
10. Krynica
11. Skansen Lednica
12. Malbork
13. Muzeum w Sielpi
14. Ojców
15. ORP Błyskawica
16. Pałuki
17. Pieniny
18. Polska
19. Sandomierz
20. Szlak Piastowski
21. Trójmiasto
22. Zwierzęta w ZOO
Wysłany: 2009-07-23, 23:13
Beskid Śląski
Będzin - Muzeum Zagłębia
Będzin - Zamek
Biskupin
Brzeg - Zamek
Gdańsk
Gniezno
Góry Stołowe
Góry Świętokrzyskie
Janowiec
Jasna Góra
Karkonosze
Kazimierz Dolny
Kozłówka
Kraków [K w koronie]
Kraków 2 [Lajkonik]
Książ
Krynica
Skansen Lednica
Malbork
Muzeum w Sielpi
Nałęczów
Ojców
ORP Błyskawica
Pałuki
Pieniny
Polska
Poznań
Puławy
Sandomierz
Szczecin
Szlak Piastowski
Toruń
Toruń - Planetarium
Trójmiasto
Warszawa
Wrocław
Zamość
Ziemia Kłodzka
Zwierzęta w ZOO
Oto lista po dodaniu moich pozycji, jezeli ktoś jeszcze ma tego typu książeczki, proszę o dopisanie miast :)
Wysłany: 2010-06-13, 00:27
http://apzenon.republika.pl/ksiazeczki.html Znalazłem stronę z pełnym spisem tego wydawnictwa. Postanowiłem, że będę szukał jedynie książeczek z miejsc w których byłem. Obecnie poszukuje:
Baranów Sandomierski
ORP Błyskawica
Stargard Szczeciński
Wieliczka
Zakopane
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum