Wysłany: 2010-03-19, 18:04 [Want] Książki i czasopisma - historia, Radomsko itp. Rodzaj kolekcji: Monety, banknoty, medale, odznaki, rzeczy z logiem Chelsea Londyn, Radomsko
Witam, poszukuje różnych książek i czasopism. Szukam m.in. :
HISTORIA:
- książek historycznych (najlepiej o I lub II Wojnie Światowej), wydanych w formie albumu - czyt. z dużą ilością zdjęć - nie muszą być wydane w języku polskim,
- bogato ilustrowanych książek i czasopism o wyposażeniu i umundurowaniu wojsk - interesują mnie wszystkie epoki historyczne - nie muszą być wydane w języku polskim,
- biografii:
++ żołnierzy AK (oraz innych formacji, działających nie tylko w kraju, ale i zagranicą – biografie te mniej mnie jednak interesują) – najlepiej byłoby, gdyby owi żołnierze w przeszłości działali w Okręgu Radomsko-Kieleckim AK, a jeszcze lepiej gdyby byli to mieszkańcy miasta Radomska lub okolicznych miejscowości,
++ innych Radomszczan,
- książek z serii:
++ Biblioteka Pamięci Pokoleń,
++ Tygrys,
- bogato ilustrowanych książek o herbach- nie muszą być wydane w języku polskim,
- książek o zabytkach w których opisane są zabytki miasta Radomska lub ziemi Radomszczańskiej,
- innych książek związanych z Radomskiem oraz powiatem Radomszczańskim,
KOLEKCJONERSTWO:
- czasopism, książek, cenników i katalogów (najchętniej z tablicami) dotyczących:
(nie muszą być wydane w języku polskim)
++ monet,
++ banknotów,
++ medali,
++ orderów,
++ odznaczeń,
++ odznak,
++ guzików,
- czasopism, książek, albumów (itp.) poświęconych albo w całości albo w dużej mierze klubowi Chelsea Londyn (nie interesują mnie czasopisma pokroju BravoSpot itp., chyba, że są to jakieś numery specjalne poświęcone tylko temu klubowi),
INNE:
- książek z serii:
++ Gwiezdne Wojny,
++ Harry Potter,
++ Władca Pierścieni.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum