Witam, chciałbym się zapytać - jak zrobić własną stronę www? Chodzi mi głównie o serwery typu cba.pl - żadne tnb.pl. Z góry dziękuję za odpowiedź, oraz ewentualne porady ; )
Wysłany: 2011-10-23, 14:03
Rodzaj kolekcji: Filatelistyka
Możesz tez spróbować Joomla - mój serwis to efekt przeczytania jednego poradnika i 2 weekendów. podobnie jak World Press jest mnóstwo darmowych modułów.
Tu możesz pobrac Joomla 1.5
Wysłany: 2011-10-23, 18:51
Tam w linku gdzie ci podałem jest dokładna instrukcja co i jak. musisz uruchomić sobie XAMPP czyli serwer Apache i MySql. wszystko jest dokładnie opisane.
A jak nie to wszystko masz tu Joomla - krok po kroku
Wysłany: 2011-10-25, 06:15
Proszę czytać ze zrozumieniem. Taka stronę robisz bez problemu w Joomla na gotowych szablonach które tam są. Jommla , WodrPress, Drupal, Blogger, DotNetDuke to kreatory programowania CMS (PHP). Szatę graficzna robisz np. w programie Artisteer.
Poczytaj poradniki - do których dałem ci link - tam są odpowiedzi na takie pytania. Trochę własnej inicjatywy. Jak ci naprawdę zależy mogę wrzucić na swój serwer kurs video (to wersja dla osób nie umiejących czytać) nt. pracy w Joomla. Jest krok po kroku - tam są wszystkie odpowiedzi.
Wysłany: 2011-10-25, 08:05
Rodzaj kolekcji: numizmatyka, w szczególności powojenne monety obiegowe
Fragment kodu ze strony Kariny (<meta name="generator" content="WebSite PRO 4.3" />) sugeruje ręczną robotę, którą Ci odradzam - nauka HTML i CSS zajmie Ci parę tygodni, a efekt może nie przynieść rezultatu. W dodatku, żeby zmodyfikować taką stronę, musiałbyś modyfikować masę plików. Chyba, że umiałbyś jeszcze PHP i MySQL, a to już więcej nauki.
Do Joomli jakoś nie mam przekonania. Jest to dla mnie zbyt przeładowane narzędzie.
Najlepiej zrób tak: zainstaluj sobie serwer testowy XAMPPa lub WAMPServer na swoim komputerze, ściągnij sobie Joomle, Wordpressa, Drupala, e107, PHP-Fusion, itd., poinstaluj je i pobaw się nimi. Wybierz ten, który Ci się najbardziej spodoba.
Wysłany: 2011-10-25, 14:12
Rodzaj kolekcji: Giganty, Karty Dragon Ball
jest wiele sposobów. Jeżeli ma być to strona kolekcjonerska to wystarczy darmowy hosting dotego troche wiedzy na temat html.
A jak nie to możesz pobawić sie tez w instalowanie skryptów typu phpfusion,Joomla itp.
Albo szukasz szablon html i go edytujesz i ciach ;d
_________________ [url=http://collections.pl/olun-vt13060.htm#56053]
Poszukuję / Oferuję W Zamian[/url]
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum