Wysłany: 2011-06-20, 19:37 Zwierzak Rodzaj kolekcji: Wszystko związane z Anime i Militaria ASG
Siemka , zbliżają się wakacje , myślałem o jakimś zwierzaku żeby zapełnić wolny czas na wakacjach poza kompem xd
macie jakieś zwierzątko domowe ? może podzielicie sie info. jakie są w utrzymaniu lub polecicie jakiegoś pupilka :P
myślałem o :
Wysłany: 2011-06-21, 09:25
Rodzaj kolekcji: Numizmatyka, foldery NBP, karty telefoniczne,magnesy.
Każdym zwierzątkiem trzeba się zajmować i wymaga dużo opieki jak jest małe..
mialam prawie wszystko co wymieniłes, więc:
rybki- hmmm tylko pływają, i kłopotliwe jest zmienianie wody
zółw- bardzo madre stworzenie, polecam
chomiki itp.- strasznie gryzą i hałasują, brudzą..
kot- bardzo wierny i mało kłopotliwy
pies- zalezy jaka rasa.....;]
mam patyczaki- interesujące stworzenia, ale tez wyagają szczegolnej opieki.
kazde zwierzę to obowiązek, więc dobrze sie zastanów...
Wysłany: 2011-06-21, 11:15
Rodzaj kolekcji: bilety komunikacji miejskiej, wizytówki z kotami
Racja, każde zwierze to obowiązek, ale jak chcesz, żeby było z nim mało kłopotów, to nie polecam kota i psa
no chyba że mieszkasz w domu jednorodzinnym z ogródkiem gdzie zwierzak ten moze sie wybiegać
Wysłany: 2011-06-21, 11:57
Rodzaj kolekcji: falerystyka - odznaki: pinsy, buttony, szpilki, agrafki, słupki z nakrętką
Jestem za akwarystyką Nie trzeba wychodzić na spacer chyba że ktoś ma małe akwarium i przenośny zestaw
Z rybkami nie ma większych problemów poza tym aby przygotować na początku akwarium, obsadę - florę i faunę i aparaturę techniczną. Brzmi strasznie i bardzo specjalistycznie a jest to tak naprawdę w miarę łatwe. Zauważyłem że czym mniej ingeruję w ich środowisko naturalne tym lepiej im się powodzi.
Polecam szczególnie wieczorem zamiast gapienia się w kompa lub tv - idealna sprawa, bardzo uspokaja, koi nerwy feria barw roślin i ryb, można trzymać w baniaku krewetki, raczki, ślimaki...
Podmianę wody można spokojnie robić co 2 tyg. i nie jest to kłopotliwe.
Wystarczy wiadro od śmietnika, rurka do ściągania wody i przy okazji do odmulania podłoża i garnek do nalewania czystej wody...
_________________ Zbieram odznaki (pins, szpilki, agrafki) muzeów, skansenów, mauzoleów, parków, obozów koncentracyjnych i miejsc gdzie jest muzeum, memoriałów, oceanariów, akwariów, zoo itp. oraz naszywki z muzeów. Odznak jest już ponad 1600!
Jeśli posiadacie - proszę o kontakt!
Ostatnio zmieniony przez domimuseums 2011-06-23, 00:08, w całości zmieniany 2 razy
Wysłany: 2011-06-23, 00:05
Rodzaj kolekcji: falerystyka - odznaki: pinsy, buttony, szpilki, agrafki, słupki z nakrętką
A na jak długo chcesz mieć tego zwierzaka? Na stałe to rozumiem że chcesz mieć go aż do końca czyli aż zdechnie bo z tym też musisz się liczyć.
Jest to często pomijany temat ale z większym i wierniejszym zwierzęciem jak np. z psem ciężej jest się rozstać niż z takimi rybkami. Może warto też to wziąć pod uwagę przy ewentualnym dobieraniu zwierzaka...
_________________ Zbieram odznaki (pins, szpilki, agrafki) muzeów, skansenów, mauzoleów, parków, obozów koncentracyjnych i miejsc gdzie jest muzeum, memoriałów, oceanariów, akwariów, zoo itp. oraz naszywki z muzeów. Odznak jest już ponad 1600!
Jeśli posiadacie - proszę o kontakt!
Ostatnio zmieniony przez domimuseums 2011-06-23, 00:14, w całości zmieniany 2 razy
Wysłany: 2011-06-23, 08:55
Rodzaj kolekcji: Numizmatyka, foldery NBP, karty telefoniczne,magnesy.
Ja bym poleciła żółwia, można go nauczyć wielu rzeczy- prawie jak psa- reaguje na imię, podchodzi do ciebie, możesz go głaskać itp.
Nie wymaga jakiejś szczególnej opieki.
hmmm a jakaś jaszczurka czy np. rzekotki?
Skoro chcesz mieć jakieś zajęcie tylko na wakacje poleciłabym jakieś owady/gady/płazy. Jest przy nich sporo roboty, ale chociaż miałbyć co robić ;]
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum